Portion: 6
Ingredienser:
6 bøftomater
6 små grønne peberfrugter
3-4 bagekartofler
2 kopper ris
2 dl hakket persille
1 spsk frisk, hakket mynte
2 store finthakkede løg
2-3 fed knust hvidløg
1 kop olivenolie
1 spsk sukker
1 laurbærblad
saften fra ½ citron
salt og peber
lidt olie til drypning
Sådan gør du:
Skræl kartoflerne, skær dem i både og læg dem i koldt vand i et par timer. Skær toppen af tomaterne og gem dem som låg. Udhul tomaterne forsigtigt og purer indmaden gennem en sigte, så kernerne filtreres fra. Skær stilkenden af peberfrugterne og gem dem som låg. Rens for kerner og indvendige strenge. Stil grøntsagerne i en oliesmurt bradepande og drys dem indvendigt med lidt salt og sukker.
Opvarm olien i en sauterpande og svits løg, hvidløg, persille og mynte til løgene er klare. Vend risene, det meste af tomatpureen, kanel, laurbær, sukker, salt og peber i og lad fyldet simre i 5-10 minutter. Tilsæt lidt vand undervejs, så risene ikke brænder på. Fyld grøntsagerne og læg låg på. Tør kartoflerne grundigt i et viskestykke, vend dem i lidt citronsaft, olie og salt og læg dem imellem grøntsagerne i bradepanden. Dryp hele molevitten rundhåndet med en blanding af resten af tomatpureen og olivenolie. Bages i ovn ved 200 grader i 45 minutter.
Servering:
Kan spises som selvstændig ret, men går meget fint til ovnstegt kød eller fjerkræ.
Er læst 2781 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer