varmR_laks

Ingredienser:

En lakseside
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
lakridspulver (Johan Bülow)

Værktøj:

Weber Q300 grill
Brødhylde
Rygesmuld

Sådan gør du:

Laksen skal rimmes først. Lige dele sukker og salt blandes og drysses jævnt over laksesiden liggende på skindsiden på et aflangt fad. Der er ikke brug for alt det der er blandet. Sæt den i køleskabet og lad den stå i 4 timer og trække. Efter fire timer duppes laksen tør og saltlagen kan duppes med af.

Grillen startes op med den yderste ring tændt og der skal være 125 grader i grillen ifølge termometret. Sørg for at der er godt gang i dit rygesmuld. Brødristen pakkes ind i to lag sølvpapir og laksesiden lægges her på. Så sættes laksen på brødhylden ind. Den skal have ca. 25 minutter og være 52 grader i centrum når den er færdig. Mængden af røg bestemmer hvor kraftig røgsmag laksen får. Gerne meget røg hvis du bruger lakrids versionen.

Jeg har lagt en omgang kogte nye kartofler ind midt på risten for at give dem røg og serveres dem sammen med den varm røgede laks og en Cremefraiche dressing rørt med Sød Chilisovs.

varmR_laks2

Er læst 8783 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.