Varm røget Laks – med Krydderurte rasp – Kulgrill
Ingredienser:
1 side laks
Salt og peber
Rasp (ordentligt bagerrasp)
Blandede friske krydderurter
træflis – skal ligges i blød så den er godt våd
Sådan gør du:
I køkkenet
Krydderurterne hakkes fint og blandes med raspen. Ca. lige stor mængde af urter og rasp.
Laksen skæres i portionsstykker og drysses med salt og peber.
Derefter ”rulles” laksestykkerne i krydderraspen, sådan at der kun er rasp på siden og oversiden af stykkerne.
Laksestykkerne lægges på en smurt foliebakke med mange små huller stukket i bundet til røg gennemtrængning. Skindsiden skal nedad, så er de klar til rygning.
Ved grillen
Bakken med laksestykkerne skal stå midt i grillen, og kullene skal ud til siden for at lave indirekte varme.
Træflisen (uden vandet) hældes på risten direkte over kullene i begge sider.
Efter 10-15 minutter er laksen færdig. Grilltiden afhænger af størrelsen på stykkerne, men pas på at de ikke får for meget.
Lad laksen hvile ca. 5 minutter og husk at tage skindet af inden servering.
Til 8 personer som forret.
Varm Røget laks med Krydderurte rasp serveres med en grøn salat eller med brød og en creme fraiche rørt med sød chili og rød kaviar.