Ingredienser:
1 side laks
Salt og peber
Rasp (ordentligt bagerrasp)
Blandede friske krydderurter
træflis – skal ligges i blød så den er godt våd
Sådan gør du:
I køkkenet
Krydderurterne hakkes fint og blandes med raspen. Ca. lige stor mængde af urter og rasp.
Laksen skæres i portionsstykker og drysses med salt og peber.
Derefter ”rulles” laksestykkerne i krydderraspen, sådan at der kun er rasp på siden og oversiden af stykkerne.
Laksestykkerne lægges på en smurt foliebakke med mange små huller stukket i bundet til røg gennemtrængning. Skindsiden skal nedad, så er de klar til rygning.
Ved grillen
Bakken med laksestykkerne skal stå midt i grillen, og kullene skal ud til siden for at lave indirekte varme.
Træflisen (uden vandet) hældes på risten direkte over kullene i begge sider.
Efter 10-15 minutter er laksen færdig. Grilltiden afhænger af størrelsen på stykkerne, men pas på at de ikke får for meget.
Lad laksen hvile ca. 5 minutter og husk at tage skindet af inden servering.
Til 8 personer som forret.
Varm Røget laks med Krydderurte rasp serveres med en grøn salat eller med brød og en creme fraiche rørt med sød chili og rød kaviar.
Er læst 4606 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer