Svineskank – i Cider med æbler

2 svineskanke
4 store gulerødder
3 store bagekartofler
3 gode sprøde røde æbler
salt
Peber
0,5 til 0,8 liter god kraftig æblecider
2,5 dl. piskefløde
150 g. bacontern
Ras el Hanout (se opskrift her)(kan udelades)
Kulør

Sådan gør du:

Skræl gulerødder, kartofler og æbler. Skær det ud i store tern 4×4 cm.
Placer det i et ildfast fad sammen med bacontern.

Rids dine skanke godt og i små tern.
Gnub dem godt med groft salt.
Placer dem oven på dine grøntsager i fadet. Skankene skal helst stå højt.

Hæld cideren ud over grøntsagerne så de er halvt til 3/4 dækket, men ikke op på skankene.
Drys det hele med Ras el Hanout og peber hvis du vil.

Kom fadet i ovnen ved 150 grader i en time, og skru så op til 160 grader i yderligere 2 timer.
Til sidst hældes væden fra og over i en gryde, igennem en sigte.

Sæt grøntsagerne med skanken stående oven på i ovnen igen ved varmluft 200 grader og lad sværen blive sprød.

Imens koges saucen op med fløden og jævnes med maizena og farves med kulør.
Smag til med salt og peber, samt eventuelt sukker og citronsaft.