Svinekæber – Rødvinsbraiserede

jaws

Ingredienser:

1,2 kg svinekæber
mel
salt
peber
1 store gulerødder
2 store skalotteløg
2 fed hvidløg
1 stor kvist rosmarin
3 blade laurbær
1 tsk timian (eller en kvist frisk timian, vil nok være bedst)
0,5 flaske rødvin
2 dl kraftig kalvefond
smør
olivenolie
2 dl frosne brombær
Balsamico
Honninh
Maizena
ca. 2 dl fløde
evt. kulør

Tør kæberne og ryst dem i en pose med mel, salt og peber.
Brun smør og olie i en stor stegegryde. Steg kæberne af nogle omgange. De skal have en kraftig stegeskorpe. Svits grønsager kraftigt af også kom de færdig brunede kæber ved grøntsagerne og tilsæt rødvin og fond, krydderurter og lad simre i 3 timer ved svag varme.
Gerne længere. Syntes du der er for mange hinder på kæberne kan man fjerne lidt. Men de koger af da dette er simre mad så tag endelig ikke for meget af.

Sigt sovsen og tilsæt fløden, brombær, balsamico og honning smag tim med salt og peber. Der skal opnås en sur sød, salt og peberet effekt i denne kraftige sovs.

Server med en god kartoffelmos, rodfrugtmos eller som her med ovn kartofler og bagt spidskål.