Ingredienser:
ca. 800 g svinekæber
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
1 ½ tsk gurkemeje
1/4 tsk stødt nelliker
3 fed hvidløg
1 grøn chili
2 spsk revet ingefær
2 dl vand
2 spsk. creme fraiche
1 citron, saften heraf
1 løg, skåret i tern
2-3 spsk olie
1 dåse kokosmælk
salt
peber
maizenamel til jævning
Sådan gør du:
Tørmarinér kødet ved at blande kanel, kardemomme, gurkemeje og nelliker sammen i en stor skål. Tilsæt kødet, og vend godt rundt med hænderne. Lad det stå på køl i mindst to timer og vis du har godtid gerne længere, feks. et døgn.
Sauter løget i olien, brun derefter dine kæber godt af. Tilsæt løgene, vand og de resterende krydderier. Kog det op, og lad det simre i ca. 2 timer. Kæberne skal være godt møre.
Kom Kokosmælk og citronsaft i og smag til med salt og peber, jævn den evt. med lidt maizenamel til din ønskede tykkelse.
Servér retten med kartoffelmos, basmatiris eller bare et godt fladbrød til. Her er Svinekæber Masala på billedet serveret med en ovnbagt kartoffelmos med ost på.
Tips: der kan med fordel fyldes 2 dl. hakket koriander i retten.
Er læst 4048 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer