Svinekæber – Jule
Denne portion er til 6 mennesker.
Ingredienser:
12 stk. rensede svine kæber
2 stk. persillerod
2 stk. store gulerødder
1 stort løg
1 lille rødbede
40 g mørk 70% chokolade
10 grønne kardemomme kapsler
stødt kardemomme
stødt nellike
1 stjerne anis
2 stænger kanel
2 lauerbærblade
175 g bacon tern
1 økologisk aappelsin
2 spsk. balsamico eddike
33 cl. Mørkt øl (Her er brugt en Chokolade og kaffe stout.)
4 dl. fløde
salt
peber
Ras el Hanout
smør til at brune kæberne i
Maizena
Sådan gør du:
Rens hinderne af dine svinekæber. Skær dit grønt i tern sammen med løg og bacon.
Brun kæberne af på panden med salt og peber i godt med smør. Lig kæberne i din gryde elle slowcooker.
Kom bacon på panden og brun det af. Lig derefter løgene på sammen med bacon og lad dem stege klare. Kom så det grønne på og steg det kort af.
Kom så blandingen over dine kæber i gryden.
Kom så resten af krydderierne og balsamico over og til sidst hældes øl og fløden over. Lad det hele simre i 1½ til 2 timer ved svag varme eller 4 til 8 timer i en slowcooker indtil kæberne er møre. Smag så til med appelsin skal og saft, salt, peber og eventuelt mere stødt kardemomme og stødt nellike. Sovsen kan jævnes med Maizena til den ønskede tykkelse. Men jævningen skal røres ud forsigtigt da kæberne er så møre på dette tidspunkt at de let kan røres itu.
Server med kogte ris eller spelt.
Rens hinderne af dine svinekæber. Skær dit grønt i tern sammen med løg og bacon.
Brun kæberne af på panden med salt og peber i godt med smør. Lig kæberne i din gryde elle slowcooker.
Kom så resten af krydderierne og balsamico over og til sidst hældes øl og fløden over. Lad det hele simre i 1½ til 2 timer ved svag varme eller 4 til 8 timer i en slowcooker indtil kæberne er møre.
Smag så til med appelsin skal og saft, salt, peber og eventuelt mere stødt kardemomme og stødt nellike.
Server med kogte ris eller spelt.