Spidskål – Sous Vide
Ingredienser:
1 spidskål
150 – 200 g bacon tern
3-4 æbler, sprøde og røde
Citronskal
Citronsaft
Dijon sennep
Honning
Æblecidereddike
Salt
Peber
Sådan gør du:
Rens dit spidskål fjern de/det yderste blad. Skær dit spidskål i kvarte.
Kom lidt salt i hvert stykke.
Vakuumpak det med mellemrum imellem de kvarte. Kom noget vægt i posen sammen med spidskålen eller hav noget ret tungt klar til at holde posen nede under vandet. Der er meget luft i kålen.
Opvarm din sous vide til 85 grader og tilbered kålen i 30 minutter. Det giver kålen meget mild smag og let bid.
Imens steges dine bacontern hårde og sprøde.
Bland ganske lidt honning, med æblecidereddike, dijon sennep og salt og peber til en dressing. Den skal være sød, sur og lidt stærk fra sennep og frisk fra citronskallen.
Når kålen er færdig, tages den ud og skæres i små mundfulde. Kom den i en skål med dine æbler der er skåret i meget små tern og vendt i citronsaft. Vend det hele godt rundt i din dressing.
Kom bacontern over og server i portioner eller fra skålen.