Kylling – Soya Marineret
Ingredieser:
1½ dl. Soya kikkoman er bedst
4 fed hvidløg
4 kyllingebryster eller en lille parteret kylling
Sådan gør du:
I en skål der er så lille som muligt, men samtidigt kan rumme kylling og marinade. Blandes marinaden sammen og kyllingen ligges i. Dæk til med film eller låg og lad det hele marinere i mindst en time i køleskab gerne længere.
Tips: Marinaden kan med success tilføres Chili, eller Chai sukker eller en anelse honning kan røres ud i marinaden. Der er mange muligheder med denne. Soyaen laver en form for mørning og farver kødet, og marinaden kan tilsættes mere smag. Kan også bruges på svinekød, kalkun, oksekød og mange andre steder.
Pas på med at tilføre yderligere salt da soyaen i sig selv er ret salt.
Lad kyllingen dryppe af og så tilberedes den som anden kylling i ovn, på grillen eller steges på pande.
Serveres feks. med ris og salat.
På billedet er der tilføjet en anelse chili og penslet lidt med marinaden med en anelse honning i på grillen.