Ingredienser:
Dej:
250 g marcipan
300 g hvedemel
100 g flormelis
200 g smør (koldt)
1 æg
Pynt & Fyld:
200 g flormelis
Granatæblemarmelade ( eller hindbærmarmelade)
Granatæblejuice eller saft
frysetørrede rabarber
rålakrids pulver
Lemon curd
Cittronskal
gul frugtfarve
Vanilje fra vaniljekværn
Sådan gør du:
Riv marcipanen og kom den sammen med mel, flormelis i en skål. Skær smøret i små tern og smuldr det i dejen. Saml dejen med ægget, og form den til en kugle.
Kom dejen på køl i ca. en ½ time. Håndter ikke dejen for meget da den skal holdes så kølig som muligt for ikke at sidde fast på bordet.
Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir og sørg for at den er jævn tyk ca. 3 mm. Udstik dejen i den form du ønsker dine snitter skal have. Sørg for de er ensartede i tykkelse og form.
Bag bundene ved 200 grader i 6-8 minutter. Lad dem afkøle helt på en rist.
Disse bunde kan bruges til et utal af forskellige snitter eller som kikse lignende kager. Dejen kan tilføres smagsnuancer af mange forskellige slags.
De gule er fyldt med Lemon Curd og pyntet med en glasur med en anelse gul frugtfarve, citronskal og et tvist med vanilje kværn både på lemoncurden og den gule glasur.
De røde er med en granatæble/hindbær marmelade blanding og med glasur der er granatæble saft i. De er pyntet med frysetørret rabarber og rålakrids pulver.
Er læst 4241 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer