Snickerdoodle kage
Amerikanerne laver rigtigt meget nogle Kanelsmåkager som kaldes Snickerdoodle. Her har jeg lavet en Blonde Brownie version som Snickerdoodle.
Ingredienser:
375 g mel
2 tsk. bagepulder
1 tsk. kanel
0,25 tsk. revet muskat nød
1 tsk. graft salt
340 g brun farin
225 g smør blødt
2 æg stuetemperatur
1 spsk. vanilje ekstrakt
2 spsk. sukker
1½ tsk. kanel
0.5 tsk. Chai krydderi (Opskrift her)
Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 180 grader. Find en bradepande frem på ca. et A4 arks str. 20 x 30 cm. Smør det godt eller kom papir i.
I en skål sigtes mel og bagepulver sammen. Bland 1 tsk. kanel. muskatnød og salt i. Sæt til side.
I en anden skål piskes det bløde smør og den brune farin godt sammen, tilfør ægene et af gangen og pisk grundigt imellem. Dejen skal være ensartet blød og cremet.
Rør melblandingen i smørblandingen indtil det er ensartet og godt blandet. Det har konsistens som en blød småkagedej. fordel dejen i bradepanden med en dejskraber og jævn den godt ud. Sådan at den er jævn og lige tyk over det hele.
Bland sukker, 1½ tsk. kanel og chai krydderi sammen i en skål. Fordel blandingen ensartet ud over kagen.
Bag kagen i den varme ovn i 23 – 28 minutter. Skal den være “chewie” så ikke mere end 23 min. Kagen skal være svagt svampet når den er færdig. Man kan presse på den og så skal den rejse sig igen. Bag den endelig ikke for længe fordi så bliver den tør.
Lad din Snickerdoodle kage afkøle helt før du skærer den i barer. der bliver ca. 20-24