Ingredienser:
225 g smør, blødt
125 g flormelis
3 tsk. amaretto (Italiensk mandel likør)
1 knips salt
200 sigtet hvedemel
50 sigtet mandelmel
brændtemandler – lige så mange som småkager ( ca. 30 )
Sådan gør du:
I en medium skål blandes smør, sukker, amaretto og salt indtil det er blødt og cremet med en håndmixer. Ved langsom hastighed blandes de to slags mel i indtil det samler sig til en dej.
Saml dejen til en firkantet rektangel og lig den i film og i fryseren i 40 min. tag dejen ud og lig den i køleren i 20 min.
Tænd ovnen på 165 grader og skær din dej med en meget skarp tynd kniv ud i småkager i godt 5 mm tykkelse.
Sæt dem på en bageplade med papir. Sæt en brændt mandel midt på hver småke, pres den let ned i dejen. Bag dem i ca. 12 min. De skal være let gyldne i kanterne.
Lad dem køle på bagepladen i 10 min og så skal de på en rist og afkøle helt.
Jeg bruger en økologisk mandelmel der er brunlig i farven så derfor får mine kager et brunt skær.
Er læst 3875 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer