Småkager – Englekor (ender)

englekor

Ingredienser:

150-175 g korender
50 g mandler smuttede
120 g sukker
1 stort æg
125 g blødt smør
2-3 knsp fint salt
Fintreven skal af ½ økologisk appelsin
150 g mel
3 æggehvider

Kom dine korendere i en sigte, og hæld kogende vand over dem og lad dem dryppe af.
Smut mandlerne og tør dem grundigt med køkkenrulle og mal dem til mel i en minihakker eller foodprocessor.
Bland sukker, æg, smør og salt i en foodprocessoren med kniv og lad det hele køre, til det er en lind og jævn masse. Kom det over i en skål. Rør appelsinskallen i.

Sigt melet og vend det i sammen med de malede mandler med en dejskraber. Pisk hviderne stive og vend en lille del op i dejen. Rør dette ind i dejen og tag igen en lille del hvider og rør i dejen for til sidst at tage resten af hviderne og forsigt røre dem ind i dejen.
Smør dejen ud på en eller flere plader med bagepapir i et tyndt og jævnt lag ca. 1 cm. der er til en eller to plader afhængigt af str. på dine bageplader.

Fordel de godt afdryppede korender tæt ud over dejen på pladen/pladerne. Kagen skal bages i 6-7 min ved 165 grader varmluft til den er skærefast, men før den er begyndt at skifte farve.
Tag den ud af ovnen og skær kagen i firkanter men en skarp kniv.
Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den yderligere 2 min. Tag kagerne ud og lad dem afkøle i 10 min. Flyt dem til en rist og lad dem afkøle helt.

Englekor kagerne er som sådan ikke lavet af en almindelig småkagedej og holder derfor ikke lige så længe som almindelige småkager i en dåse da de bliver tørre. I en lufttæt boks holder de dog nogle dage.

De smager af korender og har en svagt syrlig smag bag i munden.