Julekage – Simnel kage

simnelkage

Denne kage er en slags Jule- eller påskekage i Storbritanien. Men oprindeligt er det en kage som de unge piger der var ude at tjene på en gård bagte og sendte hjem til mor på morsdag. Idag er den tit bagt med 11 marcipan kugler på toppen som præsenterer de 11 apostle, Judas undtaget, til påske.

Ingredienser:

225 g blødt smør
225 g sukker
4 æg
225 g mel
225 g sultanas
60 g rosiner
60 g tørrede blåbær
110 g cocktailbær
skræl af 3 appelsiner
skræl af 3 citroner
2 tsk kanel
450 g marcipan
2 tsk. abrikosmarmelade eller hindbærmarmelade (opskriften her på siden med vanilje er rigtigt god)

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 150 grader.
Pisk smør og sukker i en stor skål, indtil blegt og cremet. slå æggene i og pisk dette sammen. Sigt melet i, sammen med kanel og fold dette sammen forsigtigt. Fold frugt- og skald i dejen.
Kom halvdelen af blandingen i et smurt og foret 20 cm rund kageform. Rul halvdelen af marcipanen i en cirkel af samme størrelse som den kageform du bruger, så den passer over blandingen i formen som et låg. Kom den resterende kagedej oven på.
Bag i 2 1/2 time (hvis den bliver for mørk, dækkes med folie), lad den køle af i 15 minutter, før du tager den ud ofr at afkøle helt på en rist.
Når kagen er kold pensles toppen med marmelade og dækkes med den anden halvdel af marcipanen igen rullet ud i en cirkel der passer perfekt over kagens top.

Selv om simnel kage ligner en traditionel julekage holder den ikke uendeligt da der ikke er alkohol i.