Short Ribs – Ingefær og Soya braiseret
Ingredienser:
6-8 short ribs (Her fra Dalsbakkegårds Angus kvæg.)
Salt (ikke for meget da der er soya i også)
Peber
1 god klat smør
1 spsk. sesam oile
2,5 dl. Kanterel boulion (touch & Taste) eller okse
4 spsk. soya sauce
4 spsk. balsamico eddike
1 stykke ingefær 3 x 4 cm skrællet og fint snittet
3 fed hvidløg skrællet og knust
1 tsk. tørret koriander
1 tsk. Kinesisk 5 spice (eller tørret fennikel)
2 spsk. brun farin
1 stor gulerod
1 stort løg
Sådan gør du:
Krydr dine short ribs med salt og peber, ikke for meget salt da der også skal soya sovs i. Du kan altid smage det yderligere til.
Smelt smør i en stor pande eller støbejerns gryde. Kom sesamolien i og brun dine short ribs godt af. Tag gryden af varmen og tilfør resten af ingredienserne.
Eller saml det hele i et ildfast fad. Sæt det i ovnen ved 160 grader med låg på og ladet simre i 3-4 timer. ( de kan godt stå længere).
Tiden i ovnen er afhængigt af størrelsen på dine short ribs. Mine var nogle gode store kødfulde nogen fra Angus kødkvæg der går på landskabspleje hele sommeren. Så de fik 5 timer og var perfekt møre og saftige.
Når de er færdige i ovnen tages kødet fra og den sovs der er tilbage sies og koges ind til ca. halvdelen. Så skal sovsen smages til med salt og peber. Koges sovsen meget ind så den bliver tyk og kraftig kan den bruges i små portioner, hvis man ikke har haft for meget salt i.
Server dine Short Ribs med ris til. Eller kartoffelmos.
Tips: Sovsen kan også tilføres fløde eller en halv øl feks. Dette sænker smagen af ingefær og soya men giver mere sovs.
Tips 2: Efter braiseringen kan Short Ribs ligges på grillen og gives en sprød overflade og afsluttende pensles med en god BBQ sovs.