Scones – Oste og Timian
Ingredienser:
Olie til at smøre med
225 g mel med højt protein indhold
1 tsk. bagepulver
1 knips salt
40 g smør i tern
125 g god cheddar ost
1 tsk. Dijon sennep
1 tsk. hakket timian
1 tsk. cayenne peber
125-150 ml mælk
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200°C. Smør en bageplade eller brug bagepapir. Sigt melet, bagepulver og salt i en skål.
Rør smøret ud i melblandingen indtil det samles i fine krummer.
Melet skal på dette tidspunkt røres mindst muligt, for ikke at løsne gluten.
Rør to tredjedele af den revne ost ud i dejen og derefter sennep, timianen og cayenne peberet. Med en træske røres der mælk i lige nok til at få en blød dej.
Rul dejen ud på en meldrysset overflade i en tykkelse af 1,5 cm. og brug et glas til at trykke dine Scones ud. Kom dine scones på bagepladen og pensl dem med mælk og drys resten af osten over dem. Bag dem i 12-15 min. Lad dem afkøle på risten og spis dem varme med tandsmør.