Scones Engelske
Disse Fluffy Engelske Scones er lette og hæver op og bliver rigtigt flotte. Der bliver ca. 7-9 stk.
250 g mel (med meget lavt protein indhold)
4 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
50 g sukker
85 g smør ved stuetemperatur
1,6 dl. sødmælk
1 stort æg
Jordbær- eller Hindbær marmelade
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 220 grader.
I en foodprocessor pulseres melet, bagepulveret, saltet og sukkeret et par gange for at blande godt. Tilsæt smørret og puls 7-10 gange, indtil smørret er helt fordelt. Du bør ikke se nogen klumper af smør, og blandingen skal have en sandet konsistens. Skal røres så absolut så lidt som muligt. Kom dejen i en stor skål.
I en lille skål, piskes mælk og æg sammen. Gem 2 tsk. til at pensle med, kom resten i skålen med mel blandingen. Rør sammen med en træske, indtil dejen samler sig.
Overfør til en let melet bordplade og ælt dejen ca. 15 gange, indtil dejen kommer sammen i en glat kugle. Rul dejen ud omkring i 2-3 cm tykkelse og brug en ca. 6-7 cm i diameter rund udstikker til at lave cirkler. Saml resten af dejen og rul ud igen og lave flere cirkler.
Placer dine scones på bagepapir på bageplade, og pensl dine scones på toppen med den sidste æggeblanding.
Bag dine scones i 13-15 minutter, indtil ca. tredoblet i højden og svagt gyldenbrun på toppen og bund.
Serveres lune med marmelade og Clotted Creme eller tandsmør.