Ingredienser:
Dejen.
25 g god kakao
225 g mel
125 g smør, kold og i terninger 2 x 2 cm.
80 g flormelis
3 æggeblommer
1 spsk. is vand (meget koldt.)
havsalt flager til pynt
Saltet karamel.
2,5 dl. piskefløde
50 g smør
330 g sukker
1,25 dl. vand
1 tsk. havsalt i flager
Chokoalde Ganache.
150 g mørk 70% chokolade hakket
1,20 dl fløde
Sådan gør du:
Karamellen, kom fløde og smør i en lille gryde over medium varme og kog det op. Tag det af varmen og sæt til side.
Kom sukkeret og vand i en gryde over lav varme, rør rundt indtil sukkeret er opløst. Kom et sukker termometer i og skru op og kog i 10-15 minutter uden at røre i det indtil sukkeret er 160 grader varmt og det har fået en dyb lysbrun karamel farve. Tag det af varmen, og arbejdende hurtigt, kom salt og fløde-smør blandingen i og pisk det sammen. Kom det tilbage på varmen og kog det videre i ca. 2 min. indtil det er tyknet lidt.
Kom kakao, mel, smør og flormelis i en foodprocesser og pulse det sammen ind til det samler sig i krummer. Med motoren løbende langsomt tilføjes æggeblommerne. Kom isvandet i og pulse igen, kør videre imens dejen samler sig. Rør ikke formeget. Kom det på en let melet overflade og pres dejen ud i en skive, pak det ind i film og kom den i køleskabet i en time.
Forvarm ovnen til 180 grader. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir, indtil den er c. 3 mm tyk. I en 24 cm springform eller tærteform med løs bund, som er smurt og med papir, ligges dejen i og prikkes. Trim kanterne. Sæt så i køleskabet igen i 30 min.
Kom bagepapir oven på dejen og fyld den med tærtekugler eller feks. løse ris.
Bag dejen i ca. 15 minutter. Tag tærtekugler eller risene ud og bag yderligere 10 minutter eller indtil færdig. Lad den afkøle i formen. Kom den saltede karamel i tærtedejen og sæt det i køleskabet i ca. 3 timer. eller indtil det har sat sig.
Chokolade ganasche, kom chokoladen og fløden i en lille gryde og ved lav varme smeltes dette sammen under omrøring, indtil smeltet og blød og glat. Lad det stå i ca. 10 min. og samle sig imens det tykner lidt. Kom chokolade blandingen over karamellen og sæt det i køleskabet i 1-2 timer eller ind til det har sat sig.
Tag den ud og lad dem blive rumtemperatur før den serveres og pyntes.
Pynt med flagesalt krystaller ikke for meget. Brug eventuelt også guld støv pynt.
Serveres med en god vaniljeis. Er der rester kan det med fordel skæres udd i tern af 1½ xx 1½ og serveres som konfekt.
Er læst 3473 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer