Ingredienser:
Tips: Man kan bage skorperne større eller mindre – nøjagtig som man har lyst til. Skorperne er ikke fryseegnede, men opbevares i en kagedåse.
250 g. rugmel
5 dl. mælk
25 g. gær
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
100 g. smør eller margarine
ca. 750 g. hvedemel
Tilberedningstid:
Ca. 2½ time + tid til eftertørring af skorperne
Ovntemperatur: 200°
Bagetid: Ca. 12 minutter
Sådan gør du:
Bland rugmelet og mælken og lad det trække ca. 1 time. Tilsæt gæren og rør den grundigt ud, så den er helt opløst. Tilsæt salt, sukker og det smeltede smør. Tilsæt tilsidst melet og ælt dejen igennem. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Arbejd dejen igennem, til den er smidig og rul den ud til en ca. 1 cm. tyk plade. Stik dejen ud til runde kager med et glas eller kolonneform og lad dem hæve på en spurt bageplade ca. 15 minutter til dobbelt størrelse. Bag skorperne ved 200° i ca. 12 minutter. Afkøl skorperne og del dem med en gaffel. Lad skorperne gennemtørre i ovnen ved svageste mulige varme. Sørg for de er helt tørre.
Er læst 3733 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer