Æblekage – Rugbrøds
Portion: et lagkagefad
Ingredienser:
Æblekompot af 0,75 kg. æbler feks. Cox Orange
1½ dl. vand
1 dl. sukker
1 stang vanille
300 g. mørkt rugbrød (Meget tørt)
100 g. smør
75 g. sukker
250 g. mørk chokolade
1 glas hind-, sol- eller ribsgele
2,5 dl. piskefløde
Sådan gør du:
Æblerne skrælles og deles i kvarte. De dampes møre i vandet og koges med sukkeret og den flækkede vanille stang, de skal helst være hele i lagen. Rugbrødet rives (Dette kan kun gøres med meget tørt rugbrød) og ristes på en stegepande med smør og sukker, til det er let og sprødt. Så tilsættes den revne chokolade og blandingen afkøles. I en form ligges hurtigt et lag rugbrøds rasp og et lag æblekompot.
Derefter et lag med gele og så et lag rugbrøds rasp. Dette skal foregå lidt hurtigt da det er chokoladen der binder bunden sammen så chokoladen skal ikke størkne før den er lagt i formen. Æblekage – Rugbrøds sættes koldt og serveres pyntet med flødeskummet og gele.