rugbroed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

Surdej:
3 dl Kærnemælk
Rugmel

Kærnemælk og rugmel blandes til en lind grød. Stilles lunt tildækket i 3-5 dage eller til det begynder at gære. Der kan skulle tilføjes kærnemælk og rugmel henad vejen for at suren kan få noget at leve af.
En sur virker i nogle måneder og så anbefales det at lave en ny. Surer som er mange år gamle og som lugter og bliver meget væskende og ulækre skal kasseres. Det er en misforståelse at en sur kan gemmes i generationer.

1. dag
375g knækkede Rugkerner
450g Hvedemel (helst med 12% eller mere protein)
550g Rugmel
1 dl Hørfrø
1 dl Solsikkekerner
2/3 dl. Græskarkerner
3 spsk. salt
1,4 L lunkent vand
2g gær
1 portion surdej
1 spsk. maltmel

Det hele røres sammen og står til dagen efter.

2.dag
500g Rugmel
1 spsk. Mørk Farin
2/3 til en hel Maltøl

Sådan gør du:
Det hele blandes med dejen fra dag 1. derefter tages dej fra til surdej til næste gang, således at surdej kun skal laves første gang.
Det hele kommes i smurte forme – fyld kun 3/4 dele op. Pensles med olie og hæver 2-4 timer. Ridses med en kniv og bages ved 200 c. i 1½ – 2 timer skal være 95 til 100 grader med et stegetermometer.

Er læst 4875 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.