Ingredienser:
(4 portioner)
Remouladesauce:
½ uskrællet æble, f.eks. coxorange (ca. 50 g)
2 spsk. finthakket zittauerløg
1 dl remoulade (færdigkøbt)
3 spsk. hakket frisk persille
¼ tsk. ostindisk karry
½ tsk. sukker
¼ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
2½ dl ymer
Rødspættefileter:
8 rødspættefileter (ca. 500 g)
3 spsk. rasp
3 spsk. hakket frisk persille
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
25 g smør
Salat:
1 l icebergsalat i strimler (ca. 175 g)
125 g optøede frosne fine ærter
Tilbehør: 1 kg kartofler 1 citron
Sådan gør du:
Remouladesauce:
Fjern kernehuset og skær æblet i meget små tern. Bland æbletern, løg og remoulade i en skål. Tilsæt persille og krydderier. Vend ymeren i og stil remouladesaucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag saucen til.
Rødspættefileter:
Rens evt. fileterne. Skyl og tør dem godt. Fold fi leterne på tværs med skindsiden indad. Luk hver filet med en kødnål eller tandstikker. Bland rasp, persille, salt og peber og vend fiskene heri. Lad smørret blive gyldent i en stor pande. Steg fi skefi leterne ved jævn varme, ca. 4 min. på hver side, til kødet er fast og hvidt.
Ved serveringen:
Læg salat og ærter lagvis i en skål. Fjern forsigtigt kødnålene og anret fileterne på et fad. Server remouladesaucen i en lille skål ved siden af.
Energiindhold: For hele retten: 11100 kJ Energiprocentfordeling: Fedt: 25 % Kulhydrat: 38 % Protein: 37 % Tip:
Hvis den færdigkøbte remoulade er stærk, kan man evt. anvende lidt mindre af den.
Er læst 3985 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer