Ribben – Sous Vide og Ovn
Ribben – Sous Vide, giver ribben der er så møre at man næsten ikke kan holde på benet og spise dem sådan, da kødet falder af benene.
Ingredienser:
Ribben alm. svineribben, helst i hele sider.
En god barbequesauce efter eget valg
Salt
Peber
En god rub efter eget valg (opskrift her.)
Sådan gør du:
Sørg for at hinden på bagsiden af dine ribben er fjernet. Spørg slagteren.
Vacumpak dine ribben.
Kom dem i din sous vide i 24 timer ved 62 grader. Jeg kommer dem i poserne helt uden krydderier da nogle af dem godt kan trække saft af kødet.
Ved 24 timer og 62 grader er de meget møre men stadigvæk med struktur, benene falder ud, bare ved at ryste en rackside.
Efter sous viden kan de nu afkøles hurtigt i vacumposen og ligges i fryseren.
De kan nu færdiggøres på grill eller i ovnen. Kom din favorit rub på dine ribben og godt med barbequesauce (her er brugt “Show Me”, som du kan læse mere om her.), salt og peber. Lig dem så i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
Sæt så ovnen på varmluft og lad dem mørkne og lad barbequesaucen blive sprød og mørk efter ønske.
Her er de serveret med en kartoffelsalat lavet på bagtekartofler. (opskrift her.)