Rabarbersirup
Rabarbersiruppen kan laves uden vaniljen, men her skal den bruges til morgenmad og Gin Hass, og der passer vaniljen fint.
Husk at det er de rigtigt røde rabarber der giver denne flotte røde farve. De almindelige giver en mere rosa grøn sirup.
Og for høj varme mindsker også farven så pas på det ikke bulder koger.
Ingredienser:
3 dl vand
200 g rabarber (de rigtigt røde ellers bliver din sirup rosa)
75 g sukker
2 tsk vaniljesukker vaniljepulver
Sådan gør du:
Rens dine rabarber godt af og snit endelig ikke hele foden af da der er meget rødt farvestof i den. Snit kun det brune af.
Snit dem i 1-2 cm stykker og kom dem og vandet i en gryde og kog op med låg. Lad det ikke koge for hårt.
Lad det simre i ca 20 minutter, hvorefter saften sigtes.
Kom rabarbersaften tilbage i en gryde sammen med sukker og vaniljesukkeret.
Lad siruppen koge i yderligere 20 minutter uden låg.
Det tykner først når det køler.
Her er siruppen brug i en rabarber Gin Hass.