Puy linser med fennikel og forårsløg i safran og Parmesan

Portion: 2

Ingredienser:

2 porrer
2 gulerødder
1 courgette eller 2 persillerødder
100 g puy linser
¼ g safran (helst hele blomster)
½ dl olivenolie
2 tsk olivenolie
3 fennikel
2 store chalotteløg
8 mellemstore forårsløg
friske krydderurter fx dild
100 gram hel Parmesan
salt
peber

Sådan gør du:
Kog en grøntsagsfond af gulerod, porre, courgette og 1,2 l vand. Kog væsken ned til ca. 8 dl, og sigt grøntsagerne fra. Puy linserne koges i 4 dl letsaltet grøntsagsfond i ca. 12 minutter. Chalotteløgene hakkes fint. Parmesanen skæres i papirtynde skiver og knuses let i hånden, så de bliver til uregelmæssige flager. Safran, olivenolie, hvidvinseddike og 4 dl grøntsagsfond blendes.
Fennikelen skæres i mindre stykker, og koges i safranlagen med lidt salt og peber i ca. 20 minutter, hvorefter fennikelen tages op af safranlagen.
Forårsløgene halveres og koges forsigtigt i den indkogte lage i ca. 2 minutter. Fennikel og linser lægges tilbage i gryden og varmes op. Smag til med salt og peber. Krydderurter, parmesan og chalotteløg vendes i fennikelen. Det serveres med lagen, som skal koges ind, så den har konsistens som en sauce.