Pulled Pork – Slowcooker
Ingredienser:
5-6 dl. Barbecue sauce, en købt eller feks. (Vi bruger Sweet Baby Ray’s med honning)
Barbeque Sauce:
4 dl. ketchup
0,6 dl. honning
40 g brun farin
40 g sukker
0,6 dl. vand cup water
2 spsk. engelsk sauce
2-3 fed hvidløg, knust
1 spsk. stærk chilisauce
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. peber
Rub:
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 spsk. løg pulver
½ tsk. røge paprika
1 spsk. brun farin
1 tsk. chili flager
2 spsk. hvidløgspulver
3 dråber flydende røg (kan udelades.)
Til kødet:
En fedt spray eller smør.
1 løg fint hakket
1½ kg nakkefilet
0,75 L Coca Cola alm.
eventuelt æblemost
Boller, pitabrød eller hvede tortillas til at servere din Pulled Pork i. Der kan være forskelligt grønt, revet ost eller ekstra barbeque sauce til.
Sådan gør du:
Gnid skålen i din slowcooker med smør så intet brænder på. Fyld bunden af skålen med de finthakkede løg så de ligger i et tyndt lag under kødet.
I en lille skål blandes rub indholdet sammen. Gnid nakkefileten grundigt og hårdt ind i kødet.
Kom kødet i slowcookeren forsigtigt oven på løgene. Hæld colaen over kødet og kog den ved lav ttemperatur i ca. 10 timer.
Tag forsigtigt kødet op af slowcookeren og sæt det til siden på et fad. Vær forsigtig så det ikke falder fra hinanden.
Hæld væden fra og rens skålen fri for det værste indhold med køkkenrulle.
Kom kødet skal tilbage i skålen skal det værste fedt og eventuelt ben fjernes. Harman en gasbrænder kan man give den en ordentlig omgang så der kommer en skorpe på kødet. Har man mere rub kan man nu give den dette før man brænder den godt af. Pull så kødet med to gafler sådan at det er helt pullet.
Kom alt kødet tilbage i skålen. Bland din barbeque sauce eller kom den købte ned til kødet i skålen og lad det simre videre på lav i en ekstra 45 min. til en time. Brug så meget eller så lidt BBW som du ønsker og vil du have mere sauce kan det fortyndes med æblemost som også giver en super god smag.
Kom den pullede pork i dit brød efter eget ønske og spis.
Den pullede pork er også super god på en pizza.