Portvins oksefilet
Dette er et forsøg baseret på indlæg jeg har læst omkring oksefilet marineret i portvin. Og som portvins- og oksekødsfan måtte dette undersøges og prøves.
Så dette er en historie, der vil løbe over flere måneder, imens 2 oksefileter marinerer i saltlage og portvin.
Her laver jeg to stykker steg. så der er rigeligt marinade hvis man kun vil lave et stykke.
Ingredienser:
1 stykke godt oksekød. (Her er brugt filet.)
5,5 dl. god portvin (Her er brugt en 10 års tawny.)
55 g salt
Kødet trimmes for tykke fedt bræmmer og de værste sener. Portvin, salt og kød kommes i en vakuumpose og vakuumeres let.
Her er pakken vacumeret to gange for at være sikker.
Så i køleren i 3 måneder hvor den vendes ca. 1 gang i ugen.
Efter 3 måneder hænges kødet til tørring i køleskab i 12 timer eller udenfor hvis vejret ikke er for fugtig.
Derefter koldrøges det i ca.12 timer ad gangen af 3 gange, med et døgn imellem hver røgning.
Efter røg hænger den 14-30 dage og tørrer,og derefter vakumeres den.
Efter ca. 1 måned skal den smages.
Jeg regner med at skære de skiver der skal bruges, og vacumere igen.