Pindemad

Dette er en lidt anderledes måde at bruge et stykke kød man normalt forbinder med langtidsstegning og som simremad. Men her vil jeg bruge det i sommerhalvåret og på grillen for også at få dette gode stykke kød med meget smag i gang på grillen.

Ingredienser:

1 kg okse yderlår (Her fra Dalsbakkegårds Angus kvæg.)
½ frisk ananas
salt
peber
krydderier

Sådan gør du:

Dit stykke yderlår skal skæres ud i aflange reaktangler som passer i en ensartet størrelse på grillspydene. Dette kan være lettes at gøre med et stykke kød der er halvt optøet. Alt fedt og sener skal skæres væk.
Tag en halv, frisk ananas og kom i blenderen, blend den til flydende. Kom kødet sammen med ananasmosen i en pose og lad det marinere natten over mindst 12 timer.

Stryg ananasen af kødet med en grillpensel og kom kødet på godt gennemblødte grillspyd. De må også gerne have ligges i blød natten over. Stryges ananasen ikke af kødet får man en meget kraftigere ananas smag men også sværere ved at få grill skorpe og man enden med en lidt fnulret overflade.

Grill kødet ved medium varme ca. 200 grader på en varm rist indtil der er gode grill mærker på kødet og skorpe. Krydr med salt og peber og krydderier efter smag. selvom dette er et stykke kød man normalt forbinder med langtids tilberedning skal det på grund af marineringen i ananas ikke have ret lang tid. Ananas nedbryder kødet og mørner det.

Her er det serveret med snobrød og salat.