Parmesankiks

parmesankiks

Ingredienser:

100 g friskrevet parmesan
120 g hvedemel
100 g blødt smør (stuetemperatur)
nogle riv på en muskatnød
1 knivspids cayennepeber
10 g havsalt
tørrede urter og/eller hakkede nødder til pynt

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne i en skål og arbejde dem sammen i hånden til en glat dej, der holder sammen. Hvis dejen virker tør og smuldrende, tilføjes en spiseskefuld vand eller to.
Sæt dejen på en melet overflade og lav to ruller, omkring 3 cm i diameter. Rul dem i tørrede krydderier og/eller nødder, såsom timian, rosmarin eller hakkede pinjekerner eller blandede nødder. Læg rullerne i køleskabet i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180 grader. Skær rullerne i tynde skiver med en skarp kniv, ca. 3-4 mm. Læg skiverne på bageplade med bagepapir og bag dine parmesankiks i 7-8 minutter, eller indtil let gyldene.
Opbevares i papirpose eller dåse.

Spises som en snack til øl.

Tips: de bliver rigtigt lækre med den svenske version af Parmesan, Vesterbottenost.