Parmesan rosmarin pandebrød

Ingredienser:

1 pakke tørgær
½ liter lunkent vand
575 g hvedemel
2 spsk. frisk hakket rosmarin plus ekstra til at drysse oven på brødet
1 ½ tsk. salt
3 spsk. oliven olie, skal opdeles
50 g revet parmesan til dejen
25 g revet parmesan til pynt
Groft salt til pynt

Sådan gør du:

I en stor skål blandes tørgær og vand. Kom halvdelen af melet i og rør det med en træske.
Kom rosmarin, salt, 50 g parmesan og det sidste mel ved og bland igen indtil det er en ensartet dej.
Dæk med film og lad det hæve et lunkent sted indtil det er fordoblet i størrelse. Ca. en time.

Pensl med 2 spsk. oliven olie og bunden af en ca. 25 cm støbejernspande. Kom mel på dine hænder og dejen og form det indtil en halvkugle så godt som muligt.
Dejen er våd, så det skal bare være så godt som muligt.
Placer dejen på din pande, dæk med et let viskestykke og lad det hæve igen op til det bliver fluffigt ca. ½ time.

Forvarm ovnen eller grillen til 200-210 grader. Bruger du grillen skal det være på indirekte varme stadigvæk ca. 200 grader. Brødet med med fordel få de første par minutter med røg på.
Pensl forsigtigt børdet med olivenolie igen. Skær et kryds i toppen af brødet, drys med frisk rosmarin og groft salt. Vi brugte sort Himalaya salt. Bag det ca. 20 min.

Tag brødet ud af ovnen og drys det med revet parmesan ost og bag igen i ca. 20 min. eller indtil det er gyldent brunt og lyder hult når du banker svagt på det.
Tag brødet ud og lad det afkøle i panden lidt og tag det så ud på en rist og afkøle yderlige sådan at bunden kan tørre op.