Portion: 4
Ingredienser:
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
½ stang vanille
2,5 dl fløde
Sådan gør du:
Sukker og æggeblommer piskes hvidt med vanillekorn. I dette vendes dit valgte fyld. Piskefløden piskes til let flødeskum, heri vendes æggeblandingen. Hældes i form og fryses. Bedst på en ismaskine.
Fyld kunne være:
50 g solbær
50 g sukker
50 g revet kraftigt chokolade 70 %
Solbær og sukker småkoges i en lille gryde, til det er en tyk marmelade, afkøles. Chokolade smeltes og må ikke være varmere end kropstemp. Begge blandes i æggeblandingen fra grundopskriften før fløden.
Er læst 21494 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Mig bekendt betyder parfait perfekt og er en is der er lavet udelukkende på sukker, æg og fløde og så smags sat.
Om den er kørt på ismaskine eller ej er ligemeget. For så vidt at man skal være opmærksom på at den kan blive pisket for hårdt da fløden tilføres yderligere luft i ismaskinen og dette skal man tage højde for.
Men ismaksinen er godt til at forhindre krystaller i isen. Og derfor anbefaler jeg den. Der er dog nogle der elsker krystaller i deres is. Men det er ikke meningen de skal være der.
Man kan også forhindre dette ved at røre en marengsmasse og derefter tilsætte æggemassen.
For nogen er en Parfait også en creme der forsigtigt er rørt med flødeskummet. I så flad er flormelis bedre end alm. sukker og det ska l så røres over et vandbad.
Engel
Hej
Så vidt jeg er bekendt, så skal en parfait is ikke på ismaskinen 🙂 tilgengæld skal den fryses hurtigt ned 🙁