Ingredienser:
ca. 15 stk.
5 æg
140 g mel
120 g smør
½ l mælk
reven skal fra citron
korn fra en vanillestang
Sådan gør du:
Pisk æg og mel sammen til en lind glat dej. Pisk det det kogende smør i og spæd op med mælk. Smag til med salt, sukker, citronskal og kornene fra vaniliestangen. Brug smør på panden ved stegning af de første par pandekager, resten af pandekagerne bages uden fedtstof. Panden er perfekt når dejen straks stivner, og danner små lufthuller. Serveres med is, eller sukker og syltetøj eller som man har fantasi til.
Pandekagetips:
Sigt melet i pandekagedejen, så undgås klumper.
Mælk eller fløde i dejen giver smidige pandekager til at rulle.
Vand eller øl i dejen gør dine pandekager sprøde og knasende. Man skal kun erstatte lidt af mælken med vand eller øl.
Pandekager kan fryses. Læg et stykke bagepapir mellem hver pandekage, så kan du tage det antal ud af fryseren, du har brug for.
PAndekager kan holdes lune i ovnen på en tallerken ved 50 grader.
Er læst 6049 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Hej Bettina
Den version vil jeg prøve 🙂 Blev de også godt sprøde ? Det elsker ungerne her.
Engel
Jeg lavede dem med udgangspunkt i jeres dej, men alligevel anderledens:
260 gram hvedemel
5 mellemstore æg
100 gram smeltet smør
kornene fra en vaniljestang blandet med
4 spsk sukker
ca. 5 dl mælk (måske 6 dl)
1.5 tsk fint salt
1 tsk stødt kardemomme
reven skal (kun det gule) fra en øko citron
Antallet fik jeg ikke styr på, da vi også har en Q pan pandekagebager og de løbende blev bagt og spist. En bradepande er iøvrigt god af have under Q pan.