Ingredienser:
500 g hakket kalv og flæsk, ikke for fed sådan at dellerne skal koge i fedt. (6-8%)
10-15 g salt
2 stk. æg
1-2 stk. løg
1 håndfuld rasp
2 spsk. vand
1 dl piskefløde
1 smule peber
Sådan gør du:
Kødet røres sammen med saltet, med en grydeske. Ikke for meget røring. Tilsæt æg, revet løg, peber, en lille håndfuld rasp. Kom et par spsk. vand og ca. 1 dl piskefløde i farsen. Rør så farsen endeligt sammen. Der må ikke røres for meget, så får du tætte og meget tunge frikadeller. Brug endelig ikke en elpisker, med sådan en er det næsten umuligt at ikke røre for meget.
Lad herefter farsen stå på køl i helst 1 time.
Husk at lave en prøve frikadelle på panden, for at se om farsen mangler salt og peber.
Tilsæt en god stor klat smør, og lad den bruse af. Form frikadeller med en spiseske og hånden, og steg dem langsomt ved lav til medium varme, så de tager farve. Der må ikke kommes for mange på panden af gangen, så koger de i stedet for at stege. Der skal være plads til, og smør nok til at smørret kan bruse godt op omkring frikadellerne.
Her er de tilberedt som en pande frikadelle, den skal steges ved svag varme og vendes med eet fad eller et stor grydelåg.
Men kan sagtens steges som enkeltvise frikadeller.
Er læst 1872 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer