En gammeldags pandesauce baseret på en godt afstegt pande hvor der er lavet hakkebøffer med rigeligt smør som ikke må være brændt på.
Ingredienser:
1 dl. fløde
2 dl. god bullion
5 dl. sødmælk
1 skvæt engelsk sauce
salt
Peber
kulør
citronsaft
Maizena
Sådan gør du:
Vær sikker på din pandes indhold af smør og stegerester ikke er brændt på.
Er det det så får du ikke en god sauce, så skal du ikke lave en pande sauce.
Hæld bouillon på panden og kog den af med denne, sådan at alle rester går løst og kommer med i saucen, dette skal gerne være med en rimelig varme på.
Kom så resten at de flydende ingredienser på panden, undtaget citronsaften, det er til sidst.
Kom kulør i hvis dette ønskes og skru ned for varmen.
Smag så saucen til, og værd megt forsigtigt med at tilføje salt og peber, da der formentligt er en del tilbage i stegeresterne, så der kommer let for meget salt i.
Lad so saucen koge op og koge lidt ind.
Nu kan du så drysse, igennem en sigte, imens du pisker med et piskeris, lidt maizena i indtil saucen har den ønskede tykkelse.
Smag nu til med citronsaft.
Tips: saucen kan tilføjes et drys karry, eller paprika eller helt andre smagsgivere.
Er læst 1592 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer