Pålægsmand
Ingredienser:
6 dl. vand
50 g gær
2 tsk. salt
500 g hvidhvede mel
500 g hvedemel
50 g margerine
pålæg efter eget valg
Sådan gør du:
Rør gæren ud i tempereret vand og kom derefter de øvrige ingredienser i.
Lad dejen hvile tildækker og lunt i 40 minutter.
Form dejen som en kagemand og lad ham hæve i 45 min. tildækket og lunt.
Bages ved 220 grader i ovnen i ca. 25 min.
Lad din brødmand afkøle helt og skær ham så igennem så der bliver to stks. Er han hævet meget kan den måske deles i tre mænd.
Smør ham og fordel dit pålæg på din pålægsmand og server med forskelligt tilbehør. Majo, remo, salt og peber osv.
Tips: Du kan vælge og smøre dele af din pålægs mand med chili majo eller hvidløgs majo.