Ovnfrikadeller – den lette måde
Ingredienser:
1 kg hakket kalv og flæsk
2 tsk salt
sort peber
2 løg, pillet og i kvarte
1 dl øl
1 dl dansk vand
1 dl fløde
½-1 dl mælk
3-4 æg
150 g hvedemel
50 g smeltet smør (kun hvis du laver dem i ovnen som her)
Sådan gør du:
Kom løg og mælk i en foddprocesser og blend til det er så fint som du ønsker. Tag mælk og løg blandingen op og sæt en røreadapter i din food processer. Rør farsen med salt og peber indtil den er sej.
Kom mælk og løg blandingen i og rør godt.
Rør æggene i et af gangen. Derefter melet lidt af gangen, lav en prøve delle og smag til med salt og peber. Eventuelle krydderier du ønsker i, samt det smeltede smør.
Form til små frikadeller og sæt på bageplade med papir på. Der bliver ca. tre plader fulde med små deller.
Bag dem i ovnen ved 225 grader varmluft indtil de er gyldne og gennemstegte, ca. 10 – 12 min. afhængigt af hvor store de er og hvor mange du har i ovnen af gangen. 3 plader ved varmludt og 225 grader tager ca. 18 min.
De bliver også rigtigt gode på grillen i et fad på samme måde. Dog klæder røgsmag og grill dem rigtigt godt.
Denne fars uden “ekstra” krydderier er en slags grundfars der kan bruges til mange forskellige ting. Italienske kødbøller, frikadeller, farsbrød osv.
Ovfrikaldeller er super fine at fryse ned.