Der bliver ca. cirka 16-20 stykker

Ingredienser:

Ristede havregryn.
1 dl. havregryn, finvalsede
25 g sukker
25 g smør

Kagen.
200 g. smør
200 g. sukker
2 tsk. vanillesukker
3 æg
250 g. hvedemel ( kan skiftes ud en til en med glutenfri finax mel.)
50 g godt ristet kokosmel
2 tsk. bagepulver
1 dl. fløde
50 g. hakkede valdnødder
75 g blød nougat (kan udelades)
3-4 store æbler
nogle drys kanel
smørklatter

Sådan gør du:

Start med at lave de ristede havregryn. Smelt smørret på en stor pande. Rist havregrynene sprøde og gyldne med sukkeret under stadig omrøring. Hæld dem til afkøling på stykke bagepapir.
Margarine og sukker røres godt sammen med en elpisker.
Rør æggene i et ad gangen. Sigt mel, vanillesukker og bagepulver i dejen og rør det i skiftevis med fløden.
Kom den ristede kokos i. Kom halvdelen af dejen i en smurt/meldrysset bradepande, ca. a4 str. ikke for stor.
Fordel æblebådene uden skræl i dejen.

Fordel de hakkede valdnødder, de ristede havregryn på æblerne. Knib den bløde nougat i små stykker og fordel disse på æblerne.

Kom den sidste halvdel af dejen på i små fordelte klatter. Kom lidt smørklatter over de huller der er og drys med lidt kanel.

Bag kagen i en forvarmet ovn 200 grader i 30 – 40 min. til den er hævet og brun gylden.
30 min. så er den nogle gange gennembagt men ikke til at skære, der kan den serveres med ske.
efter 30 min. kan der ligges sølvpapir på for at den ikke bliver for mørk også kan de gives 10 min ekstra og afkøles så kan kagen skæres ud i firkanter .
Afkøles i formen.

Serveres med lidt flødeskum eller en creme fraiche rørt med vaniljesukker.

Tip: Melet kan skiftes ud en til en med Finax glutenfrit mel. (Den røde.)

 

Er læst 4153 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.