Orangesovs Til And eller Oksekød.

orange

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portion: 4 personer

Ingredienser:

5 Appelsiner
2 citroner
5 dl piskefløde.
Ca 2 dl sukker.
Riv lidt skal med fra en appelsin, kun en, ellers bliver sovsen bitter, og den skal være revet fint.

Sådan gør du:
Hæld sukkeret i en gryde, tænd ved svag varme så det bliver meget lyst smeltet, det må endelig ikke blive brunt. Det tager lang tid men skal være helt smeltet for ikke at stivne igen idet juicen kommer i gryden. Hæld så citron/appelsin saften på, og lad det koge lidt ind.

Derefter piskefløden, som også skal koges ind ved svag varme, der vil man se den tilsidst begynder at tykne, på det tidspunkt skal man smage om den skal justeres med mere sukker, det er ofte den bliver lidt for sur, men der er ikke nogen problemer i det. Sovsen kan piftes op med røde/grønne syltede peberkorn, dette giver et flot syn.