Oksekødscurry fra Sri Lanka
Portion: 4
Ingredienser:
500 g. Oksekød ( Klump ) Man selv hakker groft i en foodprocesser.
½ tsk. Bukkehornsfrø
2 hele Nelliker
2 sorte Kardemomme frugter
2.5 cm. Hel Kanel
½-1 tsk. Cayennepeber
1 spsk curry powder ( Garam Masala )
1 – 2 tsk. Paprika
30 g. chalotteløg
2 fed Hvidløg
1 x 1 x 1 cm frisk Ingefær
½ Lauerbærblad
1 fint hakket citrongræs
1 spsk. Eddike
250 ml. Kokosmælk
1 – 1½ tsk. Salt
Før Servering.
½ -1 spsk Limesaft.
¼ tsk. Garam Masala
Sådan gør du:
Skær kødet i terninger. Rist Bukkehornfrø, kanel, cayennepeber, paprika og Garam Masala ganske let i en tør stegegryde og tilsæt derefter kødet. Hak hvidløg, løg og ingefær. Kom blandingen ned til kødet sammen med resten af ingredienserne og kokosmælken. Læg låg på og vent til kødet koger. Lad det simre for svag varme, til kødet er mørt. Vent eventuelt med at komme saltet i, til kødet er mørt. Drys de sidste ingredienser over retten, før den serveres. Serveres med Basmathi ris og chutney.