Oksekøds Teriaky
4-5 personer.
Kødet:
1 flank steak
Bambus spyd
2 tsk. sesamolie
salt
peber
purløg fint klippet
Teriyaki Glaze:
2,5 dl. soya sauce
1 dl. brun farin
2 spsk. honning
1 spsk. risvinseddike
1 spsk. hvidløg fint hakket og moset
1 lille tsk. ingefær knust
maizena
koldt vand
Kom bambusspyddene i blød, i mindst i 30 min.
Tænd grillen på 150 – 175 grader.
I en lille gryde blandes soyasovsen, sukker, honning, risvinseddike, hvidløg og ingefær og simrer i 15 min. Rør hele tiden og hold øje med at det ikke bliver for varmt.
Det koger let op og over.
Lav en jævning med maizenaen og jævn din teriyaki blanding. Lad den simre i yderligere 5-7 minutter. Tag den af varmen.
Skær din flank steak på tværs af kødstrukturen i skiver på en lille cm. tykkelse.
Kom kødet på bambusspyddene, Stik spyddet igennem kødet flere gange, dryp dem med sesamolien. Tænd op for grillen på ca. 200 grader. Kom spyddene på grillen og giv dem 2½ minut og vend dem. Pensl dem med glaece.
Grill det yderligere 2½ minut og vend igen. Pensl kødet igen med teriyaki sovsen og grill i yderligere 2 min.
Vend spyddene endnu en gang, pensl dem og grill i yderligere 2 min. Tag dem af grillen og drys dem med sesamfrø og purløg. Disse salte og søde spyd, smager utroligt autentisk og er rigtigt lækre.
Server din oksekøds teriaky med ris eller bagt kartoffel som her.