Ingredienser:
1 kg oksekød mørt af god kvalitet i tern
4 spsk. oliven olie
2 løg hakkede
100 g dadler
2 dl. rødvin eller 2 dl. appelsin juice
1 tsk . kanel
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. spidskommen
Krydderierne kan også samlet erstattes af den nordafrikanske krydderi blanding Ras el Hanut ( Se opskrift her.) (2 spsk.)
5 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
150 g abrikoser
60 g Mandler smuttede og halveret på langs
salt
peber
Sådan gør du:
Opvarm olien i din tangine. Kom løgene i og brun dem.
Kom din krydderier i og brun disse af med de brunende løg. Skru op for varmen og kom kødet ved og brun dette af, også under omrøring.
Kom de flydende ingredienser ved, sammen med dadlerne og abrikoserne og skru ned for varmen kom låg på tanginen og ladet simre i 1,5 time.
Kom tomaterne ved sammen med mandlerne og giv det yderligere 30 min. Smag så til med salt og peber.
Server din Oksekøds tangine med Coscus eller bare et godt brød.
Tips: mængden af frugt kan sænkes hvis man ønsker det, men det koger ud og bliver lækkert.
Tips 2: retten kan også godt laves i en god støbejernsgryde, og så simrekoge i denne med låg på.
Er læst 3378 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer