Ingredienser:
2 spsk. olivenolie
2 kg oksehaler trimmet for det værste fedt
1 stort rødløg
2 fed hvidløg finthakket
2 stilke bladselleri i tern
2 gulerødder skrællet og i tern
2 spsk. tomat koncentrat
4 lauerbærblade
2 tsk oregano
2 tsk. timian
skral af halv øko citron
2 tsk. brun farin
4 dl. god portvin, vælg en rød en, ruby eller endnu bedre, en vintage
1 dåse hakkede tomater, gerne med oregano og basilikum
½ liter god kyllingebouillon
1-2 dl. fløde
frisk persille til pynt
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 grader. Opvarm 1 spsk. olivenolie i en dyb støbejernsgryde der kan gå i ovnen.
Sørg for det værste fedt er trimmet af dine oksehaler. Drys oksehalerne med rigeligt salt og peber.
Brun dem så af i små portioner, og sæt dem til side. De skal være godt brunet.
Kom lidt mere olie i gryden og sauter løget indtil det er blødt og klart.
Tilføj hvidløget, bladselleri, og gulerødderne og lad det stege af i yderligere 4-5 minutter.
Så skal tomat koncentrat, oregano, timian, citronskal, brun farin og hakkede tomater i, sammen med portvinen.
Lad det lige koge op og kom så bouillon ved. spiritussen i portvinen skal lige dampe lidt af.
Og kom så oksehalerne i gryden igen, husk eventuel væde fra kødet også skal med.
Drys lidt salt på.
Kom låg på og sæt i ovnen i 3½ til 4 timer. Tjek efter 2 timer og mangler der væde så kommes der lidt vand på.
Efter 3 timer tjekkes saucen og er den meget tynd tages låget af gryden så den kan dampe af og saucen tyknes.
Er saucen tyk nok og kødet mørt efter 3½ time smages den til med salt og peber og eventuelt lidt sukker og citronsaft.
Er kødet ikke mørt skal de have mere tid, er det mørt sigtes fedtet fra med en ske.
Når kødet er mørt, kommes fløden i og der smages til med salt og peber.
Server dine oksehaler i portvin med kartoffelmos drysset med persille.
Er læst 2018 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer