Muffins – Panettone

panettonemuffin

Ingredienser:

3,5 dl hakket hakkede tørrede frugter
1 dl Rom
50 g smør
2 spsk vegetabilsk olie
130 g melis
2 store æg
2 dråber orange essens
1 tsk vanille extract
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
280 – 300 g mel
1,5 dl mælk
2 store spsk sukker, til topping

Sådan gør du:

I en lille skål, sættes frugten i blød i rommen. Lad den stå natten over. Hvis du har travlt, sættes det i mikrobølgeovnen, og opvarmes, lad afkøle.
Bland smør, olie og sukker, tilføj æg, orange essens, og vanille i en skål.
I en anden skål, piskes bagepulver, salt og mel sammen og sættes til side.

I skålen med sukker, æg blandingen røres en tredjedel af mel blandingen, sammen med halvdelen af mælken.
Derefter blandes en til tredjedel af melet og så en den sidste halvdel af mælken og til sidst det sidste mel, sørg for at begynde og slutte med mel. Fold til sidst den tørrede frugt i dejen forsigtigt.

Fordel dejen jævnt i muffins forme. der bliver 6 ret store eller 9 små af. Drys med sukker.

Bages i en forvarmet 190 grader varm ovn i 18 til 25 minutter. Bagetiden er afhængig af størrelsen og af hvad du bager dem i.
Den lille på billeder fik 15 min. i min ovn. De store fik 22 min.