Muffins – Nutella & Chokolade
Ingredienser til 12 muffins:
2,5 dl vand
45 g kakaopulver
170 g mel
2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
115 g smør ved rumtemperatur
200 g sukker
2 store æg
2 tsk vanilje extract
Frosting:
80 g smør ved rumtemperatur
85 g Nutella eller lignende
170 g flormelis
1-3 tsk kold kaffe
Fyldet:
ca. 12 tsk nutella
Sådan gør du:
Et par timer før du går igang så tages alt smøret frem fra køleskabet for at blive blødt.
Tænd ovnen på 190 grader.
Opvarm vandet til det er kogende, kom kakaopulveret i og bland indtil det er glat og opløst. Sæt til side og lad det afkøle.
Imens afvejes og gøres de resterende ingredienser klar. Pisk mel, bagepulver og salt sammen i en medium stor skål. Sæt til siden.
I en stor skål eller i en røremaskine røres sukker og smør sammen til det er let og luftigt. Kom derefter æggene i et af gangen imens der piskes, indtil dejen er glat. Rør vanilje ekstrakt i.
Kom langsomt melblandingen i lidt af gangen imens der røres, indtil det kun lige er blandet, endeligt ikke for meget.
I en langsomt løbende strøm hældes den afkølede kakao i og der røres indtil det er blandet og glat ikke for meget.
Fyld din muffinsform 3/4 op med dej. Bag i ca. 16-22 minutter. Hold øje med dem, de må ikke blive for mørke. Tag dem ud og sæt dem til side for at afkøle.
Frosting, pisk smøret til det bliver fluffigt og ensartet. Pisk nutellaen i. Tilfør flormelis en ske af gangen, bliver din frosting for tyk så tilføj en kop afkølet kaffe.
Med en Cupcake plunger laves der et hul og nutellaen ligges i. Ikke for dybt. Proppen sættes tilbage og der ligges frosting oven på.
Disse muffins skal opbavares i køleskabet.
Tips: her er lavet en portion små muffins med. Deres toppe er skåret af og lagt sammen som Whoppies med en anelse frosting imellem.