Muffins – Fuldkornshvede Æble

fuldkornsaeblemuffin

Ingredienser:
12 til 15 stk.

140 g fuldkorns hvedemel
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1/4 tsk salt
1 spsk kanel
100 g smør, ved stuetemperatur
100 g melis
100 g mørk farin
1 stort æg, let pisket
2,25 dl kærnemælk eller yoghurt
2 store æbler, skrællet, uden kernehus og i små tern ½ x ½ cm

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 225 ° C. Smør muffinsformene. Bland mel, bagepulver, natron, salt, og kanel, og sæt til siden. I en separat skål, røres det bløde smør og melis og halvdelen af den brune sukker indtil dejen er blød og fin. Rør indtil fluffy. Tilsæt æg og rør godt, stop en gang for at skrabe siderne og bunden af skålen. Rør kærnemælken i meget forsigtigt.
( Hvis du rører for meget, vil kærnemælken få blandingen til skille.)
Rør forsigtigt de tørre ingredienser i og fold æblestykker i. Fordel dejen jævnt blandt de smurte muffinsforme, drys den resterende halvdel brun farin på toppen. Bag i 12 minutter, og skru ned til 200 g, og bag i yderligere 5 til 10 minutter, eller indtil en tandstikker i midten af en muffin kommer ren op.
Afkøl muffins i 5 minutter i forme, så kom dem på en bagerist for at afkøle helt.