Muffins – Chokolade (A la brownies)

muffin-brownie

Ingredienser:

Mængde: ca. 12

200 g Mørk chokolade, smeltet
60 g Mørk chokolade, groft hakket
60 g Smør
60 g Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
0.25 tsk. Salt
2 Æg
135 g Sukker
1 vanillestang
60 g Valnøddekerner
1 spsk. Kaffe færdiglavet

Sådan gør du:
Varm ovnen op til 180 grader.
Smelt chokolade (200 g.) og smør sammen i et vandbad. Afkøl det lidt. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Pisk æg, sukker, vanillekorn (og evt. kaffe) til en luftig æggesnaps med en el-håndmikser i en anden skål. Bland chokoladen og melblanding i. Vend den grofthakkede chokolade (60 g.) og grofthakkede nødder i.

Blandingen vil være mere fast end almindelige muffins. Fordel dejen i smurte forme og glat den ud (kom lidt vand på fingeren). Bag dem i 15 min. Pas på at de ikke får for meget, for de skal være fugtige indvendig.
Afkøl dem i 10 min., og vend dem ud på en bagerist.