Muffins – Muffinformet Cheesecake med frugt

muffinshaped-cheesecake

 

 

 

 

 

 

 

(12-15 stykker)

Ingredienser:

Med hindbær/rabarbar eller ribs

Bund:

200 g digestivekiks

50 g mandler

2 tsk. vanillesukker

100 g smeltet smør

Evt 100 g ristet rugbrødsrasp (rist rugbrød, lad det tørre, og kør det igennem en kødhakker)

Fyld:

6 blade husblas

2 1/2 dl fløde

200 g sukker

2 æggeblommer

500 g kvark

300 g ribs, gerne løsfrosne (eller 150 g rabarbar, 150 g hindbær kogt sammen med en spsk sukker)

Bund:

Knus kiksene efter behag og hak mandlerne. Rør begge dele sammen med vaniljesukker og smeltet smør, pres (tryk godt til) blandingen sammen i bunden af en muffin aluform (ikke smurt, og uden papirforme i), og sæt den på køl.

Fyld:

Læg husblassen i blød i koldt vand. Kom 1 dl fløde og sukkeret i en kasserolle og kog det op til sukkeret er smeltet. Pisk æggeblommerne let sammen med en gaffel i en skål, hæld lidt af sukkermassen i under fortsat piskning til blommerne er tempererede og rør til sidst æggemassen tilbage i kasserollen. Kom husblasen ved og rør til den er opløst. Pisk resten af fløden godt stiv og tilsæt ægge – sukker- flødemassen under langsom omrøring. Fortsæt med kvarken og rør til cremen er helt glat. Hvis du bruger ribs: Vend hurtigt ribsene i, lad fyldet hvile til det lige begynder at tykne og hæld det straks over kiksebunden (til kanten af formen) – på denne måde fordeler ribsene sig pænest i fyldet i stedet for at falde helt til bunds. Stil kagen på køl min. 4 timer inden servering.

Tip: Det kan svare sig at skære strimler af bagepapir ud, og lægge to strimler på kryds i bunden af hver form, sådan så strimlerne går op over kanten på formen. Det gør det, at når du skal have cheesecaken op af formen, så kan du løfte den i de to strimler.