Mørbrad – Paprikagryde
Til 8 personer.
Ingredienser:
1 afpudset mørbrad.
150 g tørsaltet bacon
400 pølser efter smag stærke/milde
svinefedt (smør kan gøre det)
1 grøn peberfrugt
1 gul peberfrugt
2 dåser flåede tomater
2 løg i tern.
2 gulerødder i skiver.
3 fed hvidløg
2 spsk paprika
1 tsk. røget paprika
Salt
Peber
2 dl. fløde
2,5 dl. sødmælk
100 – 125 g. flødeost neutral (feks. philidelpia)(ikke light)
Sådan gør du:
Skær bacon i tern og svits sammen med løg, hvidløg og gulerodstern i en gryde. Tilsæt flåede tomater, mælk og paprika til løg/baconbladingen.
Afpuds imens mørbraden og brun den af på en pande i svinefedtet. Krydr godt med salt og peber. Læg mørbraden ned i gryden efter den er brunet godt.
Svits pølser og peberfrugt på panden og tilsæt pølseblandingen til paprikagryden. Kog panden af med fløden. Tilsæt til gryden sammen med flødeosten.
Retten jævnes og smages til med salt og peber og simrer færdig 15-20 minutter. Det kan også være nødvendigt at tilføre mere mælk hvis du skønner at der ikke er nok sovs 🙂
Server din Mørbrad paprikagryde med ris, kartoffelmos eller pasta.