Mørbrad – Indbagt
Ingredienser:
Hovedret til 6:
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
½ tsk groft salt
1 tsk bagepulver
150 g koldt smør
½ dl kold mælk
1 svinemørbrad (ca. 400 g)
25 g smør
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk oregano
Fars:
650 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
2 spsk hvedemel
1 stort æg
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk revet muskatnød
3 knuste fed hvidløg
1 stort revet chalotteløg
1 dl fløde
1 dl hakkede nødder
chili
1½ tsk oregano
Dressing:
½ liter cremefraiche 18%
1 dl sødchilisovs
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Pensling:
sammenpisket æg
Tilbehør:
Grøn salat eller eventuelt en vildtsovs
Bagetid:Ca. 50-60 min. ved 200°.
Sådan gør du:
Dej:
Bland mel, oregano, salt og bagepulver. Skær smør i små stykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med kold mælk. Læg den i køleskabet natten over eller et par timer. Den kan erstattes af købt butterdej. Puds mørbraden af. Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys salt og peber over. Afkøl mørbraden.
Fars:
Rør kød med mel, æg, krydderier, nødder og fløde.Rul dejen ud i 30 x 40 cm. Læg halvdelen af farsen på midten af dejen. Læg mørbraden på og dæk den med resten af farsen. Luk enderne af dejen ind over farsen, herefter den ene langside og pensel den med æg i kanten. Læg derefter den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen opad og løft den over på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag mørbraden midt i ovnen.
Dressing:
Bland cremefraiche med chilisovs, salt, peber og smag til. Server dressingen i en skål for sig til salaten.